Kategorier
Diverse

Hvad skal jeg tænke over, når jeg starter egen virksomhed?

Der er mange ting at holde styr på, når man skal starte sin egen virksomhed. Lige i starten kan det være en god ide, at få oversigt over de mange ting der potentielt kan skabe problemer senere hen. Her kan du læse mere om, hvad du skal tænke over, når du starter egen virksomhed. 

Hvor vil du være om fem år?

Det er blevet meget populært at starte egen virksomhed, enten for dig selv eller sammen med andre. Noget af det første man skal tage stilling til, er hvilke planer man har for fremtiden. Det er en god ide at lægge en konkret plan, der skitserer hvordan fremtiden burde se ud. Det er vigtigt at sætte sig konkrete mål, men også at lægge in fleksibilitet, hvis tingene ikke går helt efter planen. Det kan man nemlig aldrig vide helt sikkert. Det ændrer ikke på, at det er en god ide at kigge lidt fremad, og være bevidst omkring hvor man ønsker at være som virksomhed om fem år.

Få professionel rådgivning

En professionel rådgiver, kan sikre at du ikke får juridiske problemer undervejs. En juridisk rådgiver, kan for eksempel bistå med at sætte op en ejeraftale. En ejeraftale, er lidt som at aftale skilsmissen, mens man stadig er venner. Hvis I er flere parter i et ejerforhold, er en ejeraftale helt uvurderligt. En ejeraftale er et set med regler der afgør, hvordan man ska forholde sig som ejere og hvad der sker med ejerforholdet i potentielle situationer i fremtiden. Det kan for eksempel være, hvis en af parterne går bort. At have en ejeraftale, sikrer at der ikke bliver kaos, hvis noget mod al formodning skulle ske i fremtiden, og sikrer at man har juridiske retningslinjer man skal følge. At oprette en ejeraftale med juridisk bistand, er noget af det første du skal gøre, når du starter egen virksomhed sammen med andre.